Zentips

Zentips van de week #58

Zentips van de week #58

Nieuwe week, nieuwe zentips! Met deze keer een YouTube-serie om van je telefoon af te kicken, een verrassende manier om te ontstressen en een app met 12955 geleide meditaties.

Boek: ‘Six Minute Stories’

Lezen is één van de snelste en leukste manieren om stress te verminderen. Zes minuten lezen kan je stressniveau al met 68 procent verlagen, ontdekte de universiteit van Sussex. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid kwam met het goede idee om boekjes te maken die je in zes minuten gelezen hebt. Onder andere Herman Koch en Anna Drijver hebben zo’n kort verhaal geschreven. Op het station, in verschillende universiteiten en bibliotheken worden ze uitgedeeld. Wij hopen er nog één te bemachtigen!

YouTube-serie: ‘Telefoonverslaafd’ – Bram de Wijs

Toen Bram de Wijs bij hield hoe lang hij iedere dag op zijn telefoon zat, schrok hij van de uitkomst. Er zaten dagen bij waarop hij wel acht (!) uur zijn telefoon gebruikte. In deze YouTube-serie deelt hij praktische tips en handige trucs die je helpen minder verslaafd te zijn aan je telefoon en er bewuster mee om te gaan. Hierdoor laat je je leven minder beheersen door social media.

App: Insight Timer

Deze gratis meditatie-app is uitgebreid, héél uitgebreid. Je kunt kiezen uit meer dan 12955 geleide meditaties. Het leuke is dat je meditaties kunt kiezen die aansluiten bij hoe je je op dat moment voelt of hoe je je wilt voelen, van beter omgaan met verdriet tot meer focus, en dat je zelf een meditatie kunt toevoegen.

Boek: ‘Dagboek uit de rivier’ – Frederik Baas

De afgelopen weken heb ik, Shirah, de boeken over persoonlijke groei tijdelijk omgeruild voor thrillers. Veruit de beste thriller die ik heb gelezen is ‘Dagboek uit de rivier’ van Frederik Baas. Niet te eng en geen voor de hand liggend einde. Dat laatste valt bij de meeste thrillers vies tegen. Ik noem dit boek in de zentips omdat het ervoor zorgde dat ik alles even vergat. De treinreis van een uur leek tien minuten te duren toen ik dit boek las.

Badolie: Ceridwen’s Cauldron – Lush

De afgelopen maand kon ik, Lisa, twee weekenden achterelkaar in bad (wat een luxe!). Daarom ging naar Lush en kocht ik de bad melth Ceridwen’s Cauldron. In plaats van dat je je huid na een bad meteen moet insmeren met een verzorgende crème of bodylotion, bevat deze olie natuurlijke ingrediënten die je huid tijdens het badderen al verzorgen. Hierdoor stap je het bad uit met een heerlijk zachte huid. Het fijne is dat je de bad melth meerdere keren kunt gebruiken.

–Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.