Zentips

Zentips van de week #59

Zentips van de week #59

Een zentips XL deze week. Met inspiratie voor bewuste feestdagen, tips voor mooie wandelingen in Nederland en de beste trucs om je tijd beter te bewaken op je werk. 

Instagram-account: @simply.living.well

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een simpeler leven, is dit Instagram-account een aanrader. Julia laat zien wat ze zelf maakt, van verf tot groentesoep, hoe ze minder afval probeert te produceren en welke boeken ze leest.

Artikel: ‘Is It Time for Us to Rethink How We Give Gifts?’ – Becoming Minimalist

Kon je de verleiding van Black Friday weerstaan of heb je toch iets gekocht? Met de feestdagen om de hoek, zou je zeggen dat er al genoeg aandacht is voor het kopen van cadeaus en dat Black Friday dus overbodig is. Minimalist Joshua Becker roept je in dit artikel op om bewust en met mate te shoppen. Vooral tijdens de feestdagen.

Gids: Seasons Greentings 2018 

Emma van de inspirerende website mamalina.co, heeft een gids gemaakt met inspiratie voor groene feestdagen. Of zoals ze zelf zegt: “Season Greentings aims to offer a different, less wasteful approach to festive celebrations. It’s time to challenge some of the conventions out there, embrace Nature and share with our children a more mindful, equally joyful, way of giving, living and celebrating”. (Ook interessant als je geen kinderen hebt!)

Artikel: ’11 Ways to Prioritize and Protect You Time at Work’ – Thrive Global

De dag beginnen met het doorslikken van een kikker (een lastige taak) of kritisch kijken naar de vergaderingen waarvoor je bent uitgenodigd. Er zijn allerlei manieren om te voorkomen dat je overspoelt wordt met werk en constant tijd tekort komt. Thrive Global zet de belangrijkste tips voor je op een rij.

Boek: ‘Catfulness’

Als kattenfan en zenzoeker kon ik, Lisa, niet anders dan ‘Catfulness’ lezen. Ik was dan ook superblij toen ik het boek in mijn brievenbus zag liggen. Afgewisseld met schattige illustraties, leer je in een paar weken hoe je net zo zen wordt als een kat. Heb je een kat als huisdier? Dan is dat natuurlijk een schot in de roos; elke dag word je eraan herinnerd een voorbeeld te nemen aan dit dier.

Artikel: ‘Je hoeft niet zweverig te zijn om je zen te voelen’ – Metronieuws

‘Je hoeft niet zweverig te zijn om je zen te voelen’, een uitspraak van mindfulnesstrainer Esther Mostert waar wij het helemaal mee eens zijn. In dit artikel geeft Esther praktische tips voor een mindful leven. Onze favoriet: “Aandacht staat in de mindfulness naast mildheid en compassie. Vestig je aandacht op het huidige moment en verpak dat in een laagje mildheid. Dan wordt je leven leuker.”

Artikel: ‘Wandelen in eigen land’ – Flow Magazine

Wij zijn gek op wandeltips! Flow Magazine geeft in dit artikel een aantal handige tips voor wandelingen in eigen land. Ooit gehoord van Trage Tochten? Dit zijn wandelingen tussen de 5 en 22 km over onverharde paden en boerenlanden. En als je nog meer inspiratie zoekt voor mooie wandelingen: in dit artikel delen wij een aantal favorieten.

Instagram-account: @selfcareisforeveryone

‘Self-Care Station’ is slechts één van de vele Instagram-accounts die gaat over self-care. Hier vind je een verzameling van prachtige tekeningen die je eraan herinneren om goed voor jezelf te zorgen en het soms iets rustiger aan te doen.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.