Zentips

Zentips van de week #60

Zentips van de week #60

Een YouTube-kanaal met yoga talks, de positieve kanten van stress, tutorials voor het natuurlijk verven van kleding én korting op een hele populaire meditatie-app. Dit en meer in de zentips van deze week.

YouTube-kanaal: ‘Yoga met Milou’

Milou Turpijn is een echte duizendpoot. Naast haar baan als hoofdredacteur van Women’s Health, geeft ze ook yogales en is ze DJ. Sinds kort heeft ze haar eigen YouTube-kanaal: ‘Yoga met Milou’. Ik, Lisa, ben vooral fan van de yoga talks. In deze video’s interviewt Milou mensen over yoga en doet ze daarna met de geïnterviewde een paar yogahoudingen. Interessant en leerzaam!

Artikel: ‘Stress is goed voor je, en wel om deze 6 redenen’

Té gestrest zijn is niet oké, maar té zen zijn ook niet. Daarom zet het AD een aantal redenen op een rij waarom stress goed voor je is. Ook worden twee stressdeskundigen geïnterviewd in dit artikel. De conclusie: “Stress is niet het grote probleem, maar het feit dat we onvoldoende herstellen.”

Website: rebeccadenos.com

Heb je er ooit aan gedacht om kleding te verven met uienschillen of met avocadopitten? Ik, Shirah, tot een paar weken geleden niet. Volgende week ben ik wel van plan om houtenkralen en een kussensloop natuurlijk te verven. Mocht je nu zin hebben in zo’n langzame activiteit, kijk dan op de website van Rebecca. Ze heeft handige tutorials en een aantal boeken over dit onderwerp geschreven.

YouTube-video: ‘All is Alive – New Moon in Sagittarius’

Meagan en Evan geven je op hun YouTube-kanaal ‘MOON & ROCK’ een kijkje in hun veganistische en bewuste leven. De video’s zijn ietwat zweverig, maar dat maakt ze niet minder inspirerend. Zo ook deze video over de invloed van de nieuwe maan van zeven december op ons lichaam en emoties. Volgens Megan is dit het perfecte moment om naar binnen te keren en jezelf af te vragen wat je nodig hebt. De video eindigt met een aantal vragen die je helpen hierachter te komen. Zelfs als je niet gelooft in de kracht van de maan, is het alsnog waardevol om de vragen te beantwoorden. Vergeet ook niet haar blog te lezen met daarin een passend ritueel.

Korting: een jaar Headspace met 40% korting

Headspace schijnt de créme de la créme onder de meditatie-apps te zijn. Wat mij, Shirah, er altijd van weerhield om de app te testen, is de prijs. Voor een jaar ben je €72 (!) kwijt en betaal je per maand dan is het nóg duurder. Daarom ben ik heel blij dat er nu een goede actie is. Over een paar maanden zal ik laten weten of de app het geld waard is. Wil je niet meteen een abonnement afsluiten? Je kunt een paar meditaties in de app gratis testen.

Instagram-account: @whispering_land

Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Hannah maakt vooral foto’s van haar prachtige huis, de gerechten die ze kookt (altijd seizoensgebonden!) en de avonturen die ze in de natuur beleeft. Als je houdt van zulke foto’s is @theolivestreesandmoon ook een aanrader.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account!

You Might Also Like

2 Comments

 • Anne Caroline Slump
  18 december 2018 at 08:34

  Headspace is oprecht elke cent waard!!! Gebruik het al ruim anderhalf jaar en voel me er echt super goed bij. Door simpelweg elke dag 10 minuten te mediteren kan ik veel meer incasseren, ben ik in staat dingen die me normaal gesproken raken beter te relativeren en leef ik veel meer in het nu. Kan het echt iedereen aanraden. 🙂

  • Shirah
   18 december 2018 at 19:11

   Wat leuk te horen! Ik ben tot nu toe ook heel enthousiast over de app. Als je nog een andere fijne meditatie-app zoekt, Buddhify is ook heel fijn.

  Leave a Reply