Zentips

Zentips van de week #62

zentips van de week #62

Deze week in de zentips: een yoga-oefening om je schouders los te maken, redenen om te leven zonder haast en een abonnement waarmee je (bijna) alle yogalessen in jouw stad kunt testen. 

Yoga-oefening: je schouders losmaken met een yogariem

Ik, Lisa, deed tijdens een yogales allerlei oefeningen met een yogariem. Eén van de oefeningen kun je zelfs doen terwijl je tv kijkt en is ideaal om je schouders los te maken:

  1. Ga rechtop staan met je voeten op heupbreedte
  2. Houd je yogariem voor je vast op schouderbreedte, strek licht je armen
  3. Breng nu je armen op een inademing omhoog
  4. Terwijl je uitademt breng je je yogariem langzaam naar achteren
  5. Op de volgende inademing breng je je yogariem weer boven je hoofd
  6. Vervolgens breng je je yogariem weer voor je
  7. Herhaal deze oefening een paar keer

Artikel: ‘Aandachtig leven heeft die burn-out niet voorkomen’ – Trouw

Omdat januari de Maand van de Spiritualiteit is, vroeg Trouw aan een aantal mensen hoe ze aandachtig leven. Zo doet Maria ter Beek aan mindful tuinieren. Dit heeft haar geleerd te ontspannen en minder te doen: “Als ik moe ben, ga ik gewoon even tegen een boom aanleunen en een beetje mijmeren. Dat kan heilzaam zijn.” Ook de interviews met Rita Zeelenberg, Anneke Commelo en Wineke van Aken zijn de moeite waard om te lezen.

Instagram-account: @lisaoliveratherapy

Er zijn eindeloos veel accounts op Instagram met inspirerende afbeeldingen. Het account van therapeut Lisa Olivera is alleen anders dan anders. Ze deelt niet de standaard ‘bablabla’, maar teksten die je ook echt aan het denken zetten. Zoals deze, deze en deze.

Abonnement: Alle yogalessen in jouw stad testen

‘Waarom bestaat er geen abonnement waarmee je naar alle yogascholen in Utrecht kunt gaan?’, dacht ik, Shirah, een tijd geleden. Goed nieuws: zo’n abonnement heb ik nu gevonden. Sinds een maand sport ik via Onefit. Ideaal, want ik kan yogalessen volgen bij tig verschillende scholen. En het fijne is dat ik niet meer aan een rooster vastzit en dus op bijna ieder moment een les kan volgen. De afgelopen week heb ik onder andere hot yin yoga gedaan, restorative yoga en een hatha flow. Ben je benieuwd? Via deze link krijg je €20,- korting op een maand (en ik €10,- korting). Ook als je liever een andere sport dan yoga doet, van klimmen tot fitness, is het een aanrader.

Artikel: ‘Waarom een leven zonder haast voordelen heeft’ – NU.nl

Langzaam leven is een onderwerp waar wij veel over schrijven. Als we je nog niet overtuigd hebben om alles in een lagere versnelling te doen, moet je zeker dit artikel lezen. Deze quote van schrijver Carl Honoré is heel treffend: “Het is waar dat onze hersenen wonderen kunnen verrichten als ze op volle toeren moeten draaien, maar als we ze van tijd tot tijd de kans geven om uit te rusten, kunnen ze veel meer.”

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.