Zentips

Zentips van de week #63

zentips van de week #63

Een beter begin van de week is er niet met de zentips. Deze keer: een podcast over digitaal minimalisme, een video over de Emotional Freedom Technique en een nieuwsbrief die je helpt slimmer te werken.

Artikel: ‘Inzichten op de yogamat – levenslessen van lezers’ – Yoga Magazine

Yoga is niet alleen fijn voor je lichaam, het is ook nog eens goed voor je geest. Yoga Magazine publiceerde een artikel met inzichten die lezers opdeden tijdens een yogales. Zo leerde José dat emoties voorbij stromen als een rivier, ook emoties waar je niet op zit te wachten. Evelien besefte dat ze zichzelf meer ruimte mag geven en Sascha leerde de verbinding aan te gaan.

Podcast: ‘Cal Newport has an answer for digital burnout’ – The Ezra Klein Show

Cal Newport, die onder andere bekend is geworden door zijn boek ‘Diep werk’, wordt in deze podcast geïnterviewd over digitaal minimalisme. Volgens Newport houdt digitaal minimalisme in dat je de momenten dat je online bent alleen maar dingen doet die waarde toevoegen. Hierdoor leer je bewuster omgaan met social media. Zijn strategie? Begin blanco en verwijder eerst al je apps en accounts.

YouTube-video: ‘How to Do Tapping for Anxiety – Emotional Freedom Technique (EMF)’

Als je meer wilt weten over de Emotional Freedom Technique, moet je deze video zeker kijken. Brigitte legt op een hele luchtige en duidelijke manier uit hoe ‘tapping’ werkt en hoe je deze techniek kunt inzetten om minder last te hebben van angst en andere negatieve emoties. De moeite waard om te proberen.

Nieuwsbrief: ‘Werk Slim’

Iedere maandagochtend ben ik, Shirah, weer blij als de nieuwsbrief van Rick Pastoor in mijn mailbox ploft. En dat heb ik eigenlijk nooit bij nieuwsbrieven. Rick Pastoor is de baas van Blendle en schrijver van het populaire boek ‘GRIP’. In zijn nieuwsbrief geeft hij tips om – je raadt het al – slimmer te werken. Geen inkoppertjes, maar waardevolle inzichten. Stroomt je mailbox over? Hier kun je de laatste edities ook lezen. En wil je meer lezen over Rick Pastoor, dan vind je hier een mooi interview.

Artikel: ‘Waarom je álles in je agenda moet zetten’ – NRC

Ben Tiggelaar las het boek ‘GRIP’ (zie bovenstaande tip) en viste daar een belangrijk advies uit: “Noteer alles wat je moet en wilt doen op een dag in je agenda. Schat eerlijk in hoelang iets duurt. Kies de tijd waarop het moet gebeuren. En zet het erin. Alles.”

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply