Zentips

Zentips van de week #64

Zentips van de week #64

Van een YouTube-video over bewust leven tot een café waar je ultiem kunt relaxen: aan zentips geen gebrek. Laat je inspireren!

Boek: ‘Magisch brein, magisch hart’ – James Doty 

Zoek je een boek waar je in kunt verdwijnen? Dan is ‘Magisch brein, magisch hart’ een grote aanrader. Je leest het inspirerende levensverhaal van neurochirurg James Doty. Hij vertelt hoe zijn leven drastisch is veranderd door te luisteren naar zijn brein en zijn hart open te stellen en geeft tips om hetzelfde te doen. En nee, het is niet het zoveelste gezapige boek over compassie.

YouTube-video: ‘The Choice’ 

Een pizza bestellen als je moe bent of toch een gezonde maaltijd koken, op de bank ploffen of een klein rondje hardlopen, een kwartier snoozen of meteen opstaan om te mediteren. Het leven bestaat uit veel kleine keuzes. Deze korte animatie laat zien hoe belangrijk deze keuzes uiteindelijk zijn. Mooi om vaker bij stil te staan.

Café: ‘Lui Café’

Groningen is een parel rijker: huiskamercafé ‘Lui’. Zoals de naam al zegt, is dit dé plek om te relaxen. Je kunt hier lezen, spelletjes doen, breien, tekenen of gewoon even niksen. Extra leuk: als je niet afgeleid wilt raken door je telefoon, kun je hem in een sok aan de muur hangen. Ik, Shirah, stem voor meer van zulke café’s!

YouTube-video: ‘Let’s get deep | self reflection’

De Australische Jade deelt in deze video een goede tip om bewuster bezig te zijn met onderwerpen als dankbaarheid, compassie en vriendelijkheid. Meer dan een agenda of opschrijfboekje heb je niet nodig. De video’s van Jade zijn sowieso leuk om naar te kijken.

Artikelen: ‘De Volkskrant Burn-out Gids’

Wat is een burn-out eigenlijk? En hoe ga je ermee om in het dagelijks leven? De Volkskrant publiceerde een aantal artikelen over burn-out. Allerlei vragen over dit veelvoorkomende verschijnsel worden beantwoord. Erg interessant, zelfs al heb je zelf geen burn-out gehad.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

 

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.