Zentips

Zentips van de week #65

zentips van de week #65

Alles wat ons inspireert, lees je in de zentips. Deze keer: een documentaire over een yogi, tips voor een frisse start en een boek over een eenvoudig en gelukkig leven.

Artikel: ‘Trick yourself into creating a fresh start’ – medium.com

Er zijn weinig dingen zo fijn als het gevoel van een frisse start. Alleen hoe creëer je dat gevoel zonder je leven drastisch te veranderen? In dit artikel wordt antwoord gegeven op deze vraag. Een tipje van de sluier: “Even small tweaks like getting a haircut, rearranging your furniture, or switching up your daily commute can punctuate how you see episodes of time.”

YouTube-video: ‘already.’ – Hannah McNeely

In deze video leest YouTuber Hannah een stukje voor dat ze zelf heeft geschreven. Ik, Lisa, vind het een inspirerend verhaal. Het gaat erover dat we doelen willen halen en succesvol willen zijn, maar dat we daardoor vergeten wat we al hebben bereikt. Dankzij haar therapeut is Hannah gaan nadenken wat constant productief zijn haar eigenlijk oplevert. Hierdoor komt ze tot een aantal mooie inzichten.

Documentaire: ‘I Am Maris: Portrait of a Young Yogi’

Maris krijgt op jonge leeftijd anorexia. Tijdens haar herstel ontdekt ze yoga en leert ze met meer mildheid naar haar lichaam kijken. Ze volgt een opleiding tot yogadocent en begint met lesgeven. Ook start ze een blog waarmee ze leeftijdsgenoten die ook anorexia hebben of hebben gehad inspireert liefdevoller voor zichzelf te zijn. De documentaire is misschien een tikkeltje Amerikaans, maar het verhaal geeft wel stof tot nadenken.

Instagram-account: @petunia.byisatg

Illustrator La Petu deelt op haar Instagram-account herkenbare plaatjes van situaties die je meemaakt als je in de twintig bent. Denk aan het hooghouden van allerlei ballen, terwijl dat eigenlijk niet lukt. Of productief willen zijn, maar tegelijkertijd ook de hele dag in bed willen doorbrengen. Aan humor heeft deze illustrator in elk geval geen gebrek.

Boek: ‘Simply daytox’ – Kyra de Vreeze

In de bibliotheek liep ik, Shirah, tegen het boek ‘Simply daytox’ van Kyra de Vreeze aan. Een praktisch en inspirerend boek dat je helpt ruimte te maken, te ontspannen en te kiezen voor wat er écht toe doet. Tijdens het lezen raadt Kyra aan om een dagboek te gebruiken om de vragen die je in het boek tegenkomt te beantwoorden. Vragen als: ‘Welke momenten van je dag zijn echt stil?’ en ‘Wat heb je nodig om je hart te volgen?’. Een mooie manier om erachter te komen hoe een eenvoudig leven er voor jou uitziet.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply