Zentips

Zentips van de week #66

Zentips van de week #66

Op zoek naar inspiratie? Zoek niet langer. In deze zentips delen we interessante artikelen, een documentaire over kwetsbaarheid en een Instagram-account met wijze lessen.

Artikel: ‘Denkfouten in de zoektocht naar de ideale baan’ – NRC.nl

Je droombaan vinden kan best een uitdaging zijn. Volgens onderwijskundige en psycholoog Ester de Bruine hebben we een verkeerd beeld van waar we naar moeten zoeken. In dit artikel deelt Ester daarom drie manieren om je werkgeluk te vergroten. Alvast een tipje van de sluier: je hoeft niet al je verlangens kwijt in een baan.

Blog: Noordse Eenvoud

Voor iedereen die een simpeler leven ambieert, is de blog van Gerlinde een aanrader. Ze schrijft op een inspirerende manier over haar rustige en minimalistische leven in Noorwegen. Van hoe je broccoli lekker(der) klaarmaakt tot geluk in het alledaagse leven.

Artikelen: dit schreven wij voor Metro

Nog steeds schrijven wij met veel plezier voor Metro. Deze artikelen kwamen de afgelopen maanden online:

  1. ‘Nooit meer keuzestress: zo stop je met twijfelen’
  2. ‘5 beslissingen die je gelukkiger maken’
  3. ‘Je blijer voelen? Het begint met dankbaarheid’
  4. ‘Doe dit voortaan de eerste 10 minuten van je dag’
  5. ‘Elke dag meer mindful: 4 verrassende tips’

Artikel: ‘Cheatsheet of the best self-help subreddits’ – Reddit

Op de sociale nieuwswebsite Reddit vind je eindeloos veel informatie. Ik, Shirah, ken zelfs mensen die uren per dag scrollen op deze site, omdat ze gewoon niet uitgelezen raken. Toevallig stuitte ik pas op een handig artikel waardoor je niet de hele website hoeft door te spitten. Iemand heeft de beste tips van alle self-help subreddits verzameld en dit op één pagina onder elkaar gezet. Een mix van eyeopeners en inkoppertjes.

Documentaire: ‘The Call to Courage’

Brené Brown werd bekend met haar TED Talk ‘De kracht van kwetsbaarheid’. Inmiddels heeft ze meerdere boeken geschreven over schaamte, kwetsbaarheid, angst, onzekerheid en imperfecties. In deze Netflix documentaire laat ze op een inspirerende manier zien wat ervoor nodig is om kwetsbaar te zijn.

Instagram-account: @morganharpernichols

Morgan Harper Nichols is schrijver en kunstenaar. Op haar Instagram-account deelt ze de meest mooie zinnen. Stuk voor stuk bevatten haar berichten wijze boodschappen. Het mooie is dat je via haar webshop haar wijze lessen ook kunt ophangen als poster.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.