Zentips

Zentips van de week #67

zentips van de week #67

Een portie inspiratie voor de zaterdagochtend. Deze week in de zentips: een inspirerend boek over een spirituele zoektocht, Chinese yoga en het wijzigen van je mediadieet. 

Artikel: ‘Zo kom je weer in balans, de kracht van Chinese yoga’ – yogaonline.nl 

Ooit gehoord van Qigong, ook wel Chinese yoga? In dit artikel legt docent Patricia van Walstijn uit wat Qigong precies is en waarom qi zo belangrijk. Vooral deze zin maakt nieuwsgierig: “Als je een fysieke klacht hebt, kun je naar een acupuncturist, een herbalist of een medisch masseur gaan. Maar je moet ook zelf je huiswerk doen: Qigong beoefenen.”

Boek: ‘De sjamaan en ik’ – Willemijn Dicke 

Het nadeel van stapels boeken lezen over spiritualiteit en persoonlijke groei is dat je op een gegeven moment denkt: ‘Nou weet ik wel’. Tenminste dat heb ik, Shirah, soms. In een boekwinkel in Groningen liep ik tegen ‘De sjamaan en ik’ aan. Nog nooit heb ik zo’n eerlijk, persoonlijk en grappig verslag gelezen van een spirituele zoektocht. Grote aanrader dus!

Playlist: ZenSpaStuff

Als je op zoek bent naar muziek voor tijdens thuisyoga of om te luisteren voor het slapen, dan moet je deze playlist zeker luisteren. Tenzij je jeuk krijgt van klankschalen en planfluiten. Dit interview met de maker van de playlist, Rachelle Robinett, is leuk om te lezen.

Tip: Wijzig je mediadieet

In de nieuwsbrief van Rick Pastoor stond een goede tip: Wijzig je mediadieet. Zo schreef hij: “De kans is groot dat je veelal dezelfde bronnen leest en raadpleegt. Ruil die eens in voor een aantal nieuwe geluiden die je nog moet leren kennen en die misschien wat buiten je comfortzone liggen. Ik ben de laatste tijd boeken aan het lezen en podcasts aan het luisteren over politiek. Even heel wat anders dan werk-geörienteerde informatie, en dat zorgt er weer voor dat ik nieuwe verbindingen leg in mijn werk.” Ik, Shirah, las de afgelopen weken boeken over andere onderwerpen dan normaal en onder andere de HP/De tijd. Dat zorgde voor nieuwe inspiratie, wat je ook in deze post op Instagram kunt lezen.

Artikel: ‘Stoppen met social media maakt gelukkiger én productiever’ – AD.nl

De Amerikaanse informaticus Cal Newport geeft in dit artikel zeven redenen waarom je moet stoppen met social media. Eén van de redenen is dat je zonder social media ontspanning vindt: “Besteed je vrije tijd anders om meer energie te krijgen. ’s Avonds bingewatchen of door je timelines scrollen zijn niet ontspannend, maar vermoeiend. Gebruik je de avonden voor analoge sociale media (een potje poolen, klaverjassen, een leesclub, een schaakclub, sport, pubquiz of vrijwilligerswerk), iets maken met je handen, een muziekinstrument leren bespelen. Het is rustgevender dan op de bank liggen.”

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.