Zentips

Zentips van de week #69

Zentips van de week #69

Een podcast over psychologie, spirituele muziek, een boek over een rijk leven leiden en een ontspannende yogahouding. Aan zentips hebben wij geen gebrek. Laat je weten of je er iets aan hebt?

Muziek: Deva Premal

Ik, Lisa, luisterde voorheen bijna nooit spirituele muziek. Totdat ik op het Instagram-account van Nina Pierson las dat ze tijdens de geboorte van haar dochter het nummer ‘Illumina’ van Deva Premal op had staan. Ik zocht het nummer op Spotify en sindsdien heb ik de muziek van deze zangeres op repeat staan. Ook heb ik een playlist gemaakt waar ik spirituele nummers aan toevoeg die ik mooi vind. Hier vind je deze mantra-playlist.

Yogahouding: de ondersteunde brughouding

Volg je net zoals wij graag een les yin yoga? Dan moet je zeker eens de supported bridge pose proberen. Ik, Shirah, deed deze houding bij een les die gericht was op de blaas en de nieren. Je doet de houding als volgt: ga op je rug liggen, breng je buik een stukje omhoog en leg dan een yogablok onder je stuitje. Je legt het blok op de brede kant. Strek vervolgens je benen en blijf zo een minuut of vijf liggen. Deze foto maakt duidelijk waar je het blok legt.

Podcast: ‘De Podcastpsycholoog’

Er zijn steeds meer leuke podcasts te vinden over persoonlijke groei. ‘De Podcastpsycholoog’ is een nieuw pareltje. In deze podcast interviewt Leonie van Dijk een expert over een psychologisch thema, zoals omgaan met stress of hoe je een vriend het beste kunt troosten. Het fijne aan deze podcast is dat het niet alleen bij praten blijft, maar dat er ook praktische tips in voorkomen.

Concert: ‘Relax with Live Cello Meditation’ – The Wong Janice

The Wong Janice, muziekproducent en celliste, wilde graag het beste van twee werelden combineren: cello muziek en meditatie. Ze nodigde ons uit om één van haar concerten bij te wonen. En zo lag ik, Lisa, op een donderdagavond te genieten van een cello meditatieconcert. Na afloop vertelde ik tegen Shirah dat het ‘aardende muziek’ was: de cello zorgde ervoor dat ik met mijn aandacht in het nu bleef, zelfs al had ik nog zo’n drukke dag gehad. Weten hoe het ongeveer klinkt? Via deze link kun je de muziek van The Wong Janice beluisteren.

Boek: ‘Zeven wegen naar overvloed’ – Lisette Thooft

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat ik, Shirah, graag boeken van Lisette Thooft lees. Al eerder tipte ik een boek van haar. Een herontdekte favoriet is ‘Zeven wegen naar overvloed’. In dit boek staan zeven ‘reisadviezen’ die leiden naar een rijk en gezegend leven. Klinkt vaag, is het niet. Lisette laat zien dat een rijk leven niets te maken heeft met materie. Een mooie boodschap die je niet vaak genoeg kunt horen.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply