Zentips

Zentips van de week #7

Zentips van de week #7

Lezen en luisteren, staat deze week centraal in onze zentips. Een podcast van beroemde minimalisten, je dromen najagen met een ta-da list en het recept voor een tevreden leven. Volop inspiratie! 

Artikel: ‘De magie van lijstjes maken’ – NRC

Misschien dat je het al kent: de Bullet Journal. Als je op zoek bent naar een fijne manier van werken met meer focus en minder afleiding, dan is het de moeite waard om deze methode eens te proberen. Waar het precies vandaan komt en hoe je het kunt gebruiken, lees je in dit artikel van de NRC.

Artikel: ‘Het verweer tegen de burn-out: wandelen’ – De Correspondent

Wandelen, het liefst doe ik, Shirah, het ieder weekend. Net zoals de schrijver van dit artikel kom ik door te wandelen ook tot heldere ideeën. En dat wandelen een basale en universele les in mindfulness is, verbaasd mij niet. Dit artikel is een mooie ode aan de slenterwandeling en meteen herinnering om vaker naar buiten te gaan.

Podcast: ‘The Minimalists Podcasts’

Een tijd geleden schreven we over onze favoriete podcasts. De podcast van de beroemdste minimalisten hoort zeker in dit rijtje thuis. Interessante afleveringen over alles wat bij minimaliseren komt kijken; niet alleen het weggooien van spullen die je niet nodig hebt, maar ook het vinden van een passie. Eén minpunt: ze maken veel reclame voor hun boeken. Gelukkig zijn die leuk om te lezen.

Artikel: ‘Verslaafd aan internet’ – Groene Avonturen

Het gevaar van in een tijdperk leven met onbeperkt WiFi, telefoons, tablets en computers, is dat je de uitknop niet meer kunt vinden. Marin beschrijft in dit artikel hoe ze haar internetverslaving op een slimme manier aanpakt. Door efficiënter te werken en zichzelf een tijdslimiet te geven, maakt ze tijd voor de dingen die ze echt belangrijk vindt. Inspirerend!

Artikel: ‘Jaag jouw droom na met de ta-da list’ – Schouten & Nelissen

In plaats van doelen op te stellen met dingen die je nog wilt bereiken, draait het bij een ta-da list om je successen. Volgens Schouten & Nelissen helpt het om “weer kracht, vertrouwen en zin” te krijgen in het nastreven van dromen. Weet je niet waar je moet beginnen? Het artikel bevat een gratis printable.

Artikel: ‘Recept voor een tevreden leven: vooral níet je dromen najagen’ – De Correspondent

Na het lezen van het vorige artikel denk je misschien: huh? Maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer: als je je te veel focust op wat je nog wilt bereiken, kun je nooit echt tevreden zijn met wat je al hebt. Dit artikel van De Correspondent legt helder uit hoe je meer voldoening ervaart, behalve door alleen een ta-da list op te stellen.

Podcast: ‘Het leven, een gebruiksaanwijzing’ – VPRO

Als je filosofisch bent ingesteld, dan is deze podcast een aanrader. Van de vraag ‘Hoe jezelf te verliezen’ tot ‘Hoe je niet schuldig te voelen’ – in dit programma komen vragen aan bod, waar we allemaal wel eens mee worstelen. Heerlijk voor op een luie zondag, terwijl je op de bank zit met iets lekkers.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Merle
  18 oktober 2016 at 18:07

  Wat een interessante dingen allemaal! Ik heb bijna alles al aangeklikt. Dat wordt een fijne avond vandaag ^^ Dankjewel en liefs!

  • Reply
   Lisa
   23 oktober 2016 at 12:23

   Wat leuk om te horen!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.