Zentips

Zentips van de week #71

Zentips van de week #71

In deze 71ste editie van de zentips vind je alles om je dag iets meer zen te maken. Zoals een inspirerende TED Talk over mindfulness, een artikel over self-care en een Instagram-account met inspiratie voor een langzaam leven.  

Artikel: ‘Een ode aan het wandelen: dé remedie tegen stress, angst, burn-out en depressie’ – Vrij Nederland

Wist je dat we nog helemaal niet zo lang wandelen puur om het wandelen? In dit artikel van Vrij Nederland krijg je een voorproefje op het boek ‘Wanderlust, een filosofische geschiedenis van wandelen’ van Rebecca Solnit. Zo is Solnit er al bijna twintig jaar van overtuigd dat we sneller leven dan ons denken kan bijhouden. Door te wandelen neem je een pas op de plaats en geef je jezelf de ruimte om op je eigen tempo na te denken.

TED Talk: ‘Amishi Jha: How to tame your wandering mind’

Op Spotify vind je een fijne playlist met TED Talks. Leuk om te luisteren, maar ook leerzaam. Deze talk van neurowetenschapper Amishi Jha gaat over de kracht van mindfulness. Haar belangrijkste boodschap? ‘Pay attention to your attention’.

Artikel: ‘Zo werkt meditatie (en met deze apps kun je een begin maken)’ – Het Parool

In de zomerserie ‘Rust in je kop’ onderzoekt Het Parool wat je kunt doen om je hoofd koel te houden in een wereld die steeds meer van je vraagt. In dit artikel worden veelgestelde vragen over mediteren beantwoord. Van hoelang je het beste kunt mediteren tot waarom je het überhaupt zou moeten doen. Ook vind je in dit artikel een aantal handige meditatie-apps om met mediteren te beginnen.

Plek: Zwier

Eén van onze hoogtepunten van afgelopen maand, was het bezoek aan Zwier. Op deze mooie plek aan de Vinkeveense plassen vind je alles om een weekend tot rust te komen; super-de-luxe tenten, kano’s, lekker en gezond eten en water waar je ieder moment in kunt plonsen. Wij kozen ervoor om 24 uur offline te zijn en dat bleek een héél goed idee. Hier kun je ons uitgebreide verslag lezen van deze internetloze dagen.

Artikel: ‘The Most Neglected & Powerful Act of Self-Care’ – Zen Habits

Lang, lang geleden, toen er alleen nog een vaag idee voor Zenzoekers bestond, was ik (Shirah) groot fan van Zen Habits. Nog steeds bezoek ik regelmatig de website van Leo Babauta. Dit artikel over self-care vind ik één van de beste artikelen die hij de laatste tijd heeft geschreven. Op een hele praktische manier beschrijft Leo hoe je iedere dag liefde aan jezelf kunt geven. Een kleine handeling met groot effect.

Instagram-account: @slowlivingkarlijn

Naar Instagram-accounts en websites over langzaam leven zijn we altijd op zoek. Op het account van Karlijn krijg je een kijkje in haar langzame leven vol natuur en mindfulness. Een tijd geleden interviewden we Karlijn over slow living en wat deze levensstijl haar heeft gebracht. Nieuwsgierig? Hier kun je het lezen.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.