Zentips

Zentips van de week #72

Zentips van de week #72

Van een fijne ademhalingsoefening tot de beste tips om af te kicken van je telefoon. Ook deze week speurden wij weer het internet af naar de beste zentips. 

Programma: ‘De Psycho Show’ – NPO 3

Sinds deze maand is het programma ‘De Psycho Show’ te zien op NPO 3. Ben je geïnteresseerd in psychologie, dan is deze show een must see. Allerlei psychologische weetjes – van de invloed van het seizoen op je gemoedstoestand tot wat echt werkt om van angst af te komen – worden behandeld. Het is daardoor niet alleen leuk om te kijken, maar ook leerzaam.

Artikel: ’10 tips om minder op je smartphone te zitten’ – suushi.nl

Op internet zijn eindeloos veel artikelen te vinden met tips om je telefoon minder te gebruiken. Ook ik, Shirah, schreef er er meerdere artikelen over (klik, klik en klik). Het beste artikel dat ik in tijden over dit onderwerp las, is deze van Suus. Haar tips zorgde ervoor dat ik afgelopen week mijn telefoon een stuk minder gebruikte.

Instagram-account: @letitbecosy

Fotograaf Rocio Graves woont op het mooie Mallorca en leidt daar een inspirerend leven. Op haar Instagram-account deelt ze de avonturen die ze beleeft en de keuzes die ze maakt om zich gelukkiger en meer ontspannen te voelen. Meer weten over Rocio? Lees dan dit uitgebreide interview.

Artikel: ‘Why Slow Mornings May Be the Secret to Tech-Life Balance’ – Elemental

Geen ochtendmens? Dan is het misschien tijd om hier verandering in te brengen. De ochtend is namelijk het ideale moment om te onthaasten. In dit artikel van Elemental worden een aantal mensen genoemd die hun ochtend vullen met inspirerende activiteiten in plaats van scrollen op hun telefoon. Ook wordt het belang van af en toe offline gaan uitgelegd.

Ademhalingsoefening: de leeuwademhaling (Simhasana)

Soms vergeet ik, Shirah, hoe fijn en belangrijk ademhalingsoefeningen zijn. Tijdens een yogaweekend werd ik hier weer eens aan herinnerd. Afgelopen week heb ik iedere dag de leeuwademhaling gedaan. Een ademhalingsoefening die helpt loslaten en je longen en keel schijnt te reinigen. Hier lees je hoe je deze oefening precies doet.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.