Zentips

Zentips van de week #73

Zentips van de week #73

Een meditatie om de herfst te omarmen, yoga om beter te slapen en een boek over een boeiende spirituele zoektocht. Dit en meer in de zentips van deze week.

Meditatie: ‘Learning to Surrender’ – Sarah Blondin

Pas sloot een docent de yogales af met een meditatie van Sarah Blondin. Ze vertelde dat ze moeite had met het koude weer en dat deze geleide meditatie haar hielp zich aan de herfst over te geven. Ik, Lisa, vind dat er iets veel gepraat wordt tijdens deze meditatie. Tegelijkertijd vind ik Sarah’s stem ontspannend om naar te luisteren. Haar boodschap is mooi: je hebt niet altijd de controle over wat er in je leven gebeurt, dus kun je maar beter meebewegen met wat er op je pad komt.

Artikel: ‘Breng je practice tot leven met deze 5 tips’ – Yoga Magazine

Misschien zijn er weken dat je bijna elke dag yoga doet en is er daarna weer een periode waarin je nauwelijks op de mat staat. Hoe kom je dan over de drempel om van yoga weer een gewoonte te maken? In dit artikel van Yoga Magazine vind je een aantal handige tips. De beste tip: gewoon doen!

Boek: ‘Goeroes’ – Stine Jensen

Alle boeken die ik, Shirah, tot nu toe van filosoof Stine Jensen heb gelezen, vond ik goed. Mijn favoriet is het boek dat ik afgelopen week binnen twee dagen uitlas: Goeroes. Hierin beschrijft Stine hoe een cursusweek mediteren in Frankrijk haar de schaduwkanten van moderne spiritualiteit liet zien. Door deze ervaring komt ze voor vragen te staan als: hoe ver ben je bereid te gaan voor spirituele ontwikkeling? En wat mag een leraar wel en niet doen? In 176 pagina’s neemt Stine je mee tijdens de boeiende zoektocht naar het antwoord op deze vragen.

Album: ‘Infinite Heart’ – Roving Wolf

Muziek hoeft niet altijd een lyrisch hoogstandje te zijn. Soms is het genoeg dat het je een fijn gevoel geeft. Het album ‘Infinite Heart’ van Roving Wolf doet dat zeker. Fijne muziek om je ochtendhumeur te bestrijden of te luisteren als je thuis yoga doet.

Video: ‘Bedtime yoga’ – EkhartYoga

Niet te lang, niet te sloom en niet te veel gepraat. Ik, Shirah, ben als het om yogavideo’s gaat best veeleisend. Lang niet altijd vind ik een video namelijk iets toevoegen en doe ik net zo lief een aantal yogahoudingen uit mijn hoofd. Deze video van EkhartYoga voldoet wel aan aan mijn eisen en zorgde ervoor dat ik heerlijk sliep.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply