Zentips

Zentips van de week #74

Zentips van de week #74

Attentie, attentie! We hebben weer een stapel nieuwe zentips voor je verzameld. Deze week: tips om goed met tijd om te gaan, een documentaireserie over aandacht, rustgevende muziek en een interessant boek over yoga. 

Boek: ‘Hoe yoga werkt, de transformerende kracht van yoga’ – Eddie Stern

Als je ons al een tijd volgt, dan hoeven we je vast niet te overtuigen van het effect van yoga. Maar hoe kan het dat yoga zo’n positieve invloed heeft op je lichamelijke en geestelijke gezondheid? Van uitgeverij Samsara ontvingen we een boek dat antwoord geeft op deze vraag: ‘Hoe yoga werkt’. Ik, Lisa, ben net begonnen met lezen, maar ben nu al enthousiast. Yogadocent Eddie Stern legt op een niet te theoretische manier uit waarom je je zo lekker voelt na een yogales. Interessant!

Artikel: ‘Three Common Bedtime Habits Destroying Your Sleep’ – Medium

Als er iets belangrijk is om je zen te voelen, dan is het wel goed slapen. Voor veel mensen is dat alleen niet zo vanzelfsprekend. Of je nu een goede slaper bent of niet, dit artikel moet je zeker lezen. De drie slaapgewoontes die een goede nachtrust in de weg staan, worden uitgebreid besproken.  Zo legt de schrijver uit waarom je vooral niet te vroeg je bed in moet duiken en waarom een ‘sleep runway’ belangrijk is.

Muziek: ‘Boards of Canada’

Soms denk ik, Shirah, bij muziek meteen aan deze rubriek. Dat had ik toen mijn vriend een nummer van ‘Boards of Canada’ opzette. Dit Schotse duo maakt elektronische muziek dat zich maar moeilijk in woorden laat vangen. Ik luister de muziek graag als ik ’s ochtends vroeg in het donker naar het station wandel. Een extra ontspannen begin van mijn dag.

Artikel: ‘Mindfulness: 6 eenvoudige tips die je dag beter maken’ – Treatwell

De maand oktober stond bij Treatwell in teken van de Mindful Mani. Wij werden gevraagd om een artikel te schrijven met tips om meer mindful te leven.  Natuurlijk wilden we dat doen! In het artikel vind je zes eenvoudige tips om mindfulness in je dag te integreren. Van bewust je tandenpoetsen tot stoppen met multitasken.

Documentaireserie: ‘TMI: aandacht’ – NPO 3

Dat social media verslavend zijn, is geen nieuws. Maar hoe kan het dat het zo moeilijk is om van deze apps af te blijven? En waarom trekken andere dingen, zoals een uitgebreide lezing over de Romeinen, minder onze aandacht? In deze vijfdelige documentaireserie leer je wat aandacht is en hoe je aandacht wordt getrokken. Dat we steeds meer prikkels binnenkrijgen, is in elk geval één ding dat zeker is.

Artikel: ‘Slimmer leven: Chinese filosofie om beter met je tijd om te gaan’ – Uitgeverij Ten Have

Ook al zitten er maar 24 uur in één dag, het is een uitdaging om niet het gevoel te hebben dat je het druk hebt. Schijnbaar hebben Chinezen meer verstand van hoe je goed omgaat met je tijd. In dit artikel, dat een voorproefje is op het boek  ‘Waarom Chinezen de tijd mee hebben’, staan tips hoe je van tijd je beste vriend maakt. Een must-read voor iedereen die chronische tijd tekort komt.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply