Zentips

Zentips van de week #75

Zentips van de week #75

Op zoek naar inspiratie? Zoek niet verder! In de zentips van deze week vind je tips om goed voor jezelf te zorgen, eindelijk te stoppen met druk zijn en je vrije dag perfect in te delen. 

Artikel: ‘Luieren of to-dolijst afwerken: hoe je een vrije dag het beste kunt besteden om weer op te laden’ – de Volkskrant 

Altijd al willen weten hoe de perfecte vrije dag eruit moet zien zodat je opgeladen weer aan het werk gaat? Lees dan dit artikel. Moeilijk is het niet: zit je normaal gesproken veel achter de computer voor je werk, doe dan iets actiefs. Heb je juist fysiek gezien een intensieve baan, doe dan iets passiefs zoals tv kijken of een boek lezen. En vooral: vink niet alleen maar moetjes af in je vrije tijd, maar doe ook veel leuke dingen.

Artikel: ’10 ways to practice self-care’ – Innerverse

Britt, die we pas interviewden over yoga (klik!), schreef een fijn artikel over self-care. Ze deelt haar favoriete manieren om goed voor zichzelf te zorgen en legt uit waarom dit voor haar zo goed werkt. Onze favoriete tip: “I have learned that self-care starts with asking yourself one very important question: “What kind of self-care do I need right now?” (…) By asking yourself this very important question first, you are not only looking at the present situation (instead of what you think you should do), but you’re also taking yourself and your needs seriously. Ultimately, that is what self-care is all about.”

Instagram-account: @lalahdelia

Op Instagram stikt het van de inspirerende quotes. De quotes van Lalah Delia zijn eigenlijk heel simpel, maar daardoor juist zo mooi. Alles wat ze deelt staat in het teken van spirituele groei. Onze favorieten? Deze en deze quote.

Artikel: ‘Zo werkt stress in je lijf’ – Yoga Magazine

Wat er in je lichaam gebeurt bij stress, dat is een ingewikkeld verhaal. Toch slaagt Yoga Magazine erin om het helder en beknopt uit te leggen. Ook vind je in dit artikel yogahoudingen die op je anti-stresslijstje mogen en meer do’s voor een stressvrij leven.

Artikel: ‘Creating the Habit of Not Being Busy’ – Zen Habits

Iedereen die het chronisch te druk heeft, moet dit artikel van Leo Babauta lezen. Hij legt uit hoe je de always-busy habit in stand houdt en hoe je hier vandaag nog mee stopt. De sleutel is: meer gefocust werken en betekenis geven aan wat je doet. Iets wat iedereen kan leren met de tips van Leo.

Dagboek: five year diary (meerjarendagboek)

Nu het einde van het jaar in zicht is, nadert ook het einde van mijn eerste five year diary. In 2015 begon ik, Lisa, met mijn dag in één zin opschrijven. Bijna vijf jaar later kijk ik vol nostalgie terug op alle fijne en minder fijne herinneringen die ik in deze tijd gemaakt heb. Hoewel je veel discipline moet hebben om een five year diary bij te houden, creëer je wel een prachtig archief voor jezelf. Vanaf 2020 begin ik daarom met een nieuw dagboek. Doe je mee? Het enige wat je nodig hebt, is een schrift of zo’n handig notitieboekje.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

1 Comment

  • Koen
    2 december 2019 at 02:01

    Supergoede verwijzingen, dit is precies hoe ik vaak mijn weekend begin. Met een gevoel van hoe kan ik nu iets voor mezelf doen om weer op te laden voor ik weer aan de bak moet?

  • Leave a Reply