Zentips

Zentips van de week #76

Zentips van de week #76

Als er één ding is wat we graag doen, dan is het wel speuren naar de beste zentips. De buit van deze week: een website over eenvoudig leven, tips voor stressvrije feestdagen en een manier om zen te reizen met de trein. 

Artikel: ‘Psychiater: bijna iedereen ervaart stress in december’ – NU.nl

Last van stress tijdens de feestdagen? NU.nl interviewde psychiater Irmi Klijntunte en stelde haar tien vragen over wat je kunt doen om ontspannen te blijven in december. De beste tip: “Zodra je stress of druk ervaart, vraag je dan af waar het echt om draait. Het gaat niet om de perfecte kerstoutfit of -maaltijd. Het gaat niet om het beste cadeau. Het gaat om de verbinding met andere mensen. Om het samenzijn.”

Instagram-account: @sophia.joan.short

Op Instagram hoef je niet lang te zoeken om wijsheden te vinden. Zo deelt Sophia van het instagram-account @sophia.joan.short bijna dagelijks foto’s met inspirerende teksten. Ze maakt haar foto’s op een creatieve manier, door de tekst bijvoorbeeld op het raam te schrijven of met behulp van losse letters. Onze favoriet? ‘Go your own pace – it’s getting you to the right place.’

Artikel: ‘Mindfulness: Tea as ritual’ – Moon to Moon

Als je al een eeuwigheid van plan bent om van theedrinken een ritueel te maken, komt dit artikel als geroepen. Gabi van de website Moon to Moon vertelt waarom het zo fijn is om echt de tijd te nemen voor het drinken van een kop thee. De foto’s bij het artikel maken het wel héél aantrekkelijk om hier vandaag nog tijd voor te maken.

Website: eenvoudiggelukkig.nl 

De website van Toor is kneuterigheid ten top. En dat maakt het juist zo leuk. Ze schrijft over één belangrijk thema: hoe je met weinig middelen veel kwaliteit van leven kunt hebben, op elke denkbare manier. Een onderwerp waar wij niet over uitgelezen en geschreven (klik!) raken.

Korting: twee keer gratis upgrade naar de eerste klas

Geen standaard tip, maar reizen met de trein is zeker iets waardoor je je meer zen kunt voelen. Mits je niet opgepropt staat in een overvolle coupé. NS is zo aardig om twee keer een gratis upgrade aan te bieden naar de eerste klas. Neem een goed boek en een thermoskan met koffie of thee mee en je hebt het recept voor een geslaagde dag.

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply