Zentips

Zentips van de week #77

Zentips van de week #77

Deze zentips staat in teken van goed voor jezelf zorgen. Met een podcast over je emoties onderzoeken, een zelfzorgkalender, een boek over zelfcompassie en meer. 

Podcast: ‘The goop Podcast’

In 2008 begon Gwyneth Paltrow de website ‘goop’. Naast mode, beauty en eten, vind je op haar site artikelen over hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en wat je kunt doen om meer werkgeluk te ervaren. Ik, Lisa, was al dol op goop, maar wist niet dat er ook een podcast is. Hoewel ik minder geïnteresseerd ben in uiterlijke schoonheid, blijven er genoeg interessante afleveringen over. Zoals deze aflevering over sporten zonder het doel er beter uit te zien en deze aflevering over hoe je je emoties onderzoekt.

Artikel: ‘De stijgende lijn van burn-outklachten loopt gelijk met die van de smartphone. Toeval?’ – de Volkskrant

Sinds de komst van de smartphone is bijna iedereen altijd en overal bereikbaar. Maar hoe gezond is dat eigenlijk? In dit artikel wordt een verband gelegd tussen het stijgende percentage van mensen met burn-outklachten en de mate waarin we met onze telefoon bezig zijn. Kijkend naar het gedrag van influencers, blijkt het in de praktijk toch knap lastig om je helemaal af te wenden van de online wereld.

Boek: ‘Hartvol’ – Marlou Kleve 

Dat ik, Shirah, ‘Hartvol’ nu voor de derde keer (!) lees, zegt het eigenlijk genoeg. Dit is zonder twijfel het beste boek dat ik tot nu toe over zelfcompassie heb gelezen. Waarom? Omdat Marlou je op een hele toegankelijke manier laat kennismaken met de kracht van zelfcompassie. Geen zweverig geneuzel, maar tips waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Mocht je een abonnement op Kobo Plus hebben, dan kun je dit boek gratis lezen.

Documentaire: ‘Steps of mindfulness’

Elke donderdagavond ga ik, Lisa, naar een boeddhistische meditatiegroep (Sangha). De derde donderdag van de maand kijken we altijd een video. Zo keken we laatst de documentaire ‘Steps of mindfulness’ waarin de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh een bezoek brengt aan India. India is niet een land wat mij aantrekt, maar de manier waarop Thich Nhat Hanh heel bewust loopt, spreekt en communiceert met de lokale bevolking tijdens zijn bezoek, maakte indruk op mij.

Artikel: ‘Niet-commerciële zelfzorg voor januari’ – De Groene Meisjes

Ook al is januari alweer bijna aan zijn eind, dit artikel moet je toch lezen. Met een niet-commerciële zelfzorgkalender spoort Merel je aan om van januari een extra milde maand te maken. De opdrachten die op deze kalender staan, zijn heel veelzijdig: van vroeg in bed duiken met een goed boek tot je uitschrijven voor nieuwsbrieven die je eigenlijk niet leest. Ik, Shirah, ben van plan om deze kalender volgende maand te volgen. Doe je mee?

Instagram-account: @maribethhelen

Op het Instagram-account van Maribeth Helen vind je tips om intuïtiever te leven en beter voor jezelf te zorgen. Zo deelt ze onder andere de boeken die ze leest, haar kijk op self-care en veel klein geluk. Haar kaartenset ‘Take good care for yourself’ staat hoog op ons verlanglijstje.

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply