Zentips

Zentips van de week #78

Zentips van de week #78

De afgelopen weken speurden we weer naar de beste zentips. De buit? Levenslessen van Jan Geurtz, spirituele muziek, een boek over hormonen en meer.

Artikel: ‘Je wordt niet gelukkig door je omstandigheden te veranderen’ – NRC.nl 

Spiritueel leraar Jan Geurtz, bekend van het boek ‘Verslaafd aan liefde’, deelt in dit artikel drie bijzondere levenslessen. Geen slap gewauwel, maar lessen die je (waarschijnlijk) aan het denken zetten. Een favoriet stukje: “Als je geluk probeert na te streven, wordt het minder. Lijden wordt juist gecreëerd en verlengd door er vanaf te willen. Dat is een belangrijk thema in het boeddhisme.”

Artiest: Ajeet Kaur

Op Instagram gaf ik, Lisa, al de tip om naar de muziek van Ajeet Kaur te luisteren. Sinds ik deze artiest heb ontdekt, gaat er bijna geen dag voorbij waarop ik niet één nummer van haar luister. Het mooie aan Ajeet’s muziek vind ik dat ze bekende mantra’s eigen maakt en daardoor een uniek geluid heeft. Mijn lievelingsnummers zijn ‘Akaal’ en ‘Ajai Alai’, deze speel ik vaak voor of na het mediteren af.

Artikel: ‘Laat je vallen in de afgrond’ – Lisette Thooft

In alles wat Lisette Thooft schrijft zit een mooie boodschap. Zo legt ze in dit artikel uit hoe je volgens haar echt kunt ontspannen. En dat heeft alles te maken met spierspanning loslaten en jezelf laten vallen in het hier en nu.

Instagram-account: @elizabeth_gilbert_writer

Sinds een paar weken ben ik, Shirah, groot fan van het het Instagram-account van schrijver Elizabeth Gilbert. De berichten die ze deelt zijn inspirerend en geven een eerlijk kijkje in haar leven. Na het lezen van deze post heb ik zelfs een goede gewoonte van Elizabeth overgenomen. Ik neem nu ook bijna iedere dag de tijd om een brief aan mezelf te schrijven.

Boek: ‘Period Power’

Nadat ik, Lisa, een aflevering van de podcast ‘DAMN, HONEY’ over de menstruatiecyclus had geluisterd, heb ik meteen het boek ‘Period Power’ gekocht. Hoewel het misschien weinig met zen te maken heeft, vind ik het zonde om dit boek niet te noemen. In een paar bladzijden heb ik namelijk al meer geleerd over mijn  lichaam en de invloed van hormonen dan alle biologielessen bij elkaar. Lees je liever in het Nederlands? Koop dan ‘De Cyclus Strategie’.

Instagram-account: @sigridsminde

Gestrest? Het Instagram-account van Camilla Jørvad zorgt voor een dosis ontspanning. Toen deze Deense fotografe en styliste in 2014 een depressie kreeg, moest ze het roer drastisch omgooien. Haar tuin was haar redding. Zo zegt ze: “I do my best to take care of my body’s most basic needs and my garden plays a huge role in that providing fresh air, movement, meditative work, nourishing food.”

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wist je dat we op Instagram ook wekelijks zentips delen? Hier vind je ons account.

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply