Zentips

Zentips van de week #9

Zentips van de week #9

Een film voor natuurliefhebbers, het belang van een goede ademhaling en een boek waar Lisa altijd inspiratie uit haalt. Kijk mee naar onze zentips.

Instagram: @theolivetreesandthemoon

Dit account ontdekte ik, Shirah, toevallig toen ik op zoek was naar mensen op Instagram die ook breien. Goed nieuws: die zijn er genoeg. Cat woont samen met haar kind en vriend in een woongroep in Portugal. Op haar Instagram-account krijg je een kijkje in haar leven vol natuur en zelf geoogste groente. Bijzonder inspirerend om te zien. Al ben ik me er van bewust dat ze waarschijnlijk alleen de mooie kant van haar ‘pure’ leven laat zien.

Film: A Walk in the Woods

Een film over wandelen: beter kan het eigenlijk niet. Laat je niet op het verkeerde been zetten door het lage cijfer op IMDb. Deze film is de moeite waard om te kijken, al is het maar om de mooie natuurbeelden. Waarschuwing: de kans is groot dat je na het zien van deze film ook een lange wandeling wilt maken.

Artikel: ‘Breathe. Exhale. Repeat: the Benefits of Controlled Breathing’ – The New York Times

Steeds meer onderzoek toont aan dat een goede ademhaling je helpt te ontspannen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe het kan dat je je rustiger voelt door diep in en uit te ademen met je buik. Ook worden er drie verschillende ademhalingstechnieken uitgelegd (met gave gifjes), die weinig tijd kosten en toch een groot effect hebben. De moeite waard om te proberen!

Boek: Handboek voor het Bouwen van Je Eigen Luchtkasteel – Barbara Tammes

Dit boek is niet super nieuw meer, maar geeft mij, Lisa, nog altijd veel inspiratie. Zo schreef ik naar aanleiding van een hoofdstuk een artikel over intrinsieke waarden. Ik ben normaal niet zo heel erg van fantaseren, omdat ik daar simpelweg het geduld niet voor heb, maar dit boek bewijst voor mij dat je door te dromen, ook heel ver kunt komen.

Gifje: in- en uitademen 

Genoeg van apps en YouTube-video’s om te mediteren? Dit gifje helpt je op een bijzondere manier op je ademhaling focussen. Je moet je ogen er wel voor open houden, maar het werkt direct. Handig als je achter de computer zit en zoekt naar een mindful moment.

Programma: ‘Marlijn: de dolende dertiger’ – NPO

Het is niet een super diepgaand programma en toch is het interessant om te kijken, omdat het onderwerp erg actueel is. In ‘Marlijn: de dolende dertiger’ onderzoekt Marlijn haar dertigersdilemma. Wat kun je doen als je niet weet wat je wilt en niks wilt missen?

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Marieke
    17 november 2016 at 11:53

    Wat ziet dat instagram account er mooi uit! Ben het direct gaan volgen 🙂 En die documentaire over wandelen klinkt ook super interessant, ik doe de laatste tijd steeds meer te voet..

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.