Zentips

Zentips van de week #11

Zentips van de week #11

Een after work ritual, een film over de waarde van stilte en een verhaal over een stel dat in de wildernis leeft. Genoeg te lezen en te bekijken in deze zentips! 

Serie: Moving Art – Netflix

Laatst bladerde ik, Lisa, door de Netflix bibliotheek. Daar kwam ik de natuurserie Moving Art tegen. De tv waarmee ik keek was groot en had een super goede kwaliteit, waardoor ik extra genoot van de prachtige beelden. Deze serie bestaat uit vier verschillende delen: DesertsFlowersOceans en Forests. Vooral de laatste spreekt mij aan. Ik vind het een perfect voorbeeld van slow tv en werd er erg ontspannen van.

Artikel: ’25 ways to reuse an old yoga mat’ – Elephant Journal

Wat kun je doen als je yogamat aan vervanging toe is? Dit artikel laat zien dat je hem niet meteen hoeft weg te gooien. Zo zijn er 25 verschillende manieren om je yogamatje nieuw leven in te blazen, als je maar creatief bent.

Doen: Eten bij Wild Project in Antwerpen

Het is voor de meeste mensen waarschijnlijk niet om de hoek, maar mocht je een keer in Antwerpen zijn, ga dan eten bij Wild Project. Het eten is heerlijk en de inrichting is perfect. Als je langer in Antwerpen bent, is Falafeltof ook een aanrader. Hier eet je de lekkerste falafelbowls!

Film: ‘In Pursuit of Silence’ – Diverse filmhuizen

Van een lezer kregen wij deze mooie tip. De film Pursuit of Silence gaat over hoe je stilte vindt in deze wereld. Vaak wordt gezegd dat aandacht schaars is, maar het is de stilte die ons in staat stelt om onze volle aandacht ergens op de vestigen. Op dit moment speelt de film in Den Haag en Apeldoorn en later nog in Soest, Delft en Weert.

Artikel: ‘This After Work Ritual Helped Me Beat Stress’ – Carreer Girl Daily

Misschien geniet je ervan om na je werk op de bank te ploffen of duik je juist de sportschool in. Iedereen vult op een andere manier zijn vrije tijd in. Maar hoe zorg je dat je werkstress van je af laat glijden? In dit artikel laat Beth weten welk ritueel haar help te ontspannen.

Artikel: ‘Miriam woont in de bush’ – Flair Magazine

Een tijd geleden zag ik, Shirah, een bijzondere aflevering van Floortje naar het einde van de wereld. Ze bezocht Miriam en haar man Peter in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Hoe het is om in de bush te leven, lees je in dit mooie artikel van Flair Magazine. Tip: binnenkort komt het boek van Miriam ‘Mijn leven in de Wildernis’ uit.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.