Zentips

Zentips van de week #17

Zentips van de week #17

Het geheim van een lang en gelukkig leven volgens een negentig jarige, mandala’s om uit te printen en een mooi artikel over loslaten. Kijk mee naar de zentips van deze week. 

Artikel: ‘Avoid stress, be useful: 90-year-olds on how to have a long, happy life’ – The Guardian

Dit artikel zette mij, Lisa, aan het denken. Stel dat ik negentig word, hoe denk ik dan over mijn leven? Wat had ik anders willen doen? Wat mij opvalt is dat vaak wordt genoemd dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen en je het leven moet nemen zoals het komt. Kortom: don’t worry, be happy!

Doen: deze mandala’s uitprinten

Mandala’s inkleuren, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Ik, Shirah, ben er niet zo fan van, maar ik weet dat Lisa graag mandala’s inkleurt op een luie zondag. Er zijn niet voor niets zo ontzettend veel kleurboeken vol volwassenen te koop. Misschien is het voor jou een manier om even alleen bezig te zijn met het moment.

Artikel: ’23 thoughts that go through your head during yoga’ – Greatist

Wie ons volgt op Facebook heeft dit grappige artikel waarschijnlijk al voorbij zien komen. In dit artikel komen 23 gedachtes voorbij die veel mensen hebben tijdens yoga. Onze favoriet:“This is nothing like sitting in a chair. Sitting in a chair is easy. This is hard. False advertising.” 

Doen: eerder beginnen met vakantievoorpret

Op dit moment zit ik, Lisa, in Valencia. Waar ik normaal gesproken georganiseerd te werk ga, bereid ik mij op een vakantie niet super uitgebreid voor. Eigenlijk best jammer, want alleen al je verheugen op de vakantie door met de voorbereidingen bezig te zijn, vergroot de pret en verlengt je vakantiegevoel. Daarom ben ik van plan voor een volgende reis dit te doen:

 • Ik pak mijn koffer nog eerder in.
 • Ik luister muziek van het land waar ik naartoe ga.
 • Ik plak een briefje op de koelkast.

Artikel: ‘Why Our Best Thoughts Come to Us in the Shower’ – The School of Life

Stel je moet nú met een fantastisch idee komen, waarmee je een ingewikkeld probleem oplost. Gaat je dat lukken? Misschien wel, maar het blijft een feit dat je de beste ideeën altijd nog onder de douche krijgt. Hoe zit dat eigenlijk? The School of Life zocht het uit.

Artikel: ‘Let it Go: What’s Holding You Back? – No Sidebar

Loslaten is een veelbesproken onderwerp. Hoe doe je dat? In plaats van praktische tips te geven, stipt dit artikel nog eens het belang aan van loslaten. Het laat je nadenken over waarom je je nog langer vastbijt in allerlei zaken, die het misschien helemaal niet de moeite waard zijn.

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Claire
  7 maart 2017 at 17:39

  Leuke artikelen! Ik heb hetzelfde met mediteren eigenlijk. Het lijkt heel makkelijk, maar het is zo moeilijk!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.