Zentips

Zentips van de week #23

Zentips van de week #23

Yes nieuwe zentips! Van je hele garderobe op de foto zetten om te minimaliseren tot het besef dat vrijheid helemaal niets kost. En shop jij té makkelijk online? Deze tips helpen. 

Artikel: ‘Hoe groot is jouw gaderobe? Ik telde en fotografeerde al mijn kleding’ – When Sara Smiles

Een leuke uitdaging voor iedere (mini-)minimalist: al je kleding op de foto zetten en tellen. In dit artikel laat Sara zien wat er allemaal in haar kast ligt. Een goede manier om meer bewust te worden van wat je hebt en meteen te ontdekken wat er ontbreekt in je gaderobe of juist weg kan.

Artikel: ‘Vrijheid kost niets’ – Nature Quest

Miriam Lancewood woont samen met haar man in de bergen van Nieuw-Zeeland, middenin de wildernis. Ze hebben geen baan, geen bezittingen en geen vaste lasten. In dit interview van Nature Quest lees je onder andere wat de natuur haar geleerd heeft en hoe het is om in de wildernis te leven. Mooi!

Doen: je vrije tijd niet vol plannen

Een heel weekend van hot naar her? Niet aan mij besteed. Ik, Lisa, houd van dagen waarop nog van alles nog kan gebeuren. Zo ging ik het afgelopen weekend spontaan logeren bij één van mijn beste vriendinnen. We hadden allebei nog niks gepland en besloten elkaar op te zoeken. Het was daardoor nog veel leuker om elkaar te zien.

Artikel: ‘Shopping Online Is Too Easy, 5 Ways To Make It Harder & Save Instead – Forbes

Het is tegenwoordig zo makkelijk om snel iets te bestellen, dat je voor je het weet meer uitgeeft dan je in de eerste instantie wilde. Gewoon niet doen zou de oplossing kunnen zijn, maar zo simpel is het niet. De schrijver van dit artikel, minimalist Joshua Becker, laat zien hoe je online wordt verleid en wat je ertegen kunt doen.

Artikel: ‘Wordt seks beter als je ouder wordt?’ – 2WMN

Een heel interessant artikel over lichaamsbewustzijn. Zonder al te veel in detail te treden, vertellen Willemijn en Martine over hoe zij met de jaren hun lichaam beter leerden kennen. Uiteindelijk heeft dit ook hun seksleven (positief) beïnvloed. Een onderwerp om over na te denken!

Tweet: ‘Het mooie van liefde is dat het ook werkt zonder Wi-Fi’

Op Twitter kwam ik, Shirah, deze mooie tweet van tekstschrijver en dichter Merel Morre tegen. Het zette mij aan het denken over de tijd waarin we leven.

Wat is jouw favoriete zentip van deze week?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply