Zentips

Zentips van de week #24

Zentips van de week #24

Wonen in een tiny house, wandelen tegen somberheid en een confronterende documentaire. Kijk mee naar onze zentips. 

Luisteren: Secret for Julie – Eric’s Trip

Dit nummer van Eric’s Trip vind ik, Shirah, prachtig. Wie ook van ietwat melodramatische nummers houdt, kan dit waarschijnlijk net als ik waarderen. Leuk weetje: dit nummer is lo-fi opgenomen, waardoor het niet zo gepolijst klinkt. Ik houd ervan.

Artikel: ‘Mindfulnesswandeling tegen somberheid’ – Psychologie Magazine

Wandelen is gezond voor je lichaam, maar ook je hoofd heeft er baat bij. Psychologie Magazine stelde een speciale mindfulnesswandeling samen met daarin een aantal vragen die je jezelf kunt stellen tijdens de wandeling. Print het artikel uit en neem het mee. Er zitten interessante vragen bij!

Kijken: ‘3Doc: That Sugar Film’ – KRO NCRV

Wat is nu de waarheid over suiker? Deze (lange) documentaire geeft je hier inzicht in. De hoofdpersoon is iemand die juist gestopt was met suiker en als experiment weer veel suiker gaat eten. Wat voor invloed dit heeft op zijn gezondheid, zie je in deze documentaire.

Artikel: ‘Wij hebben geen tijd voor een full-time baan’ – Leven Buiten De Lijntjes

De tiny houses lijken wel uit de grond te poppen. Een hele leuke ontwikkeling! In dit artikel worden de bewoners van zo’n mini-huis geïnterviewd, Roy en Shirley. Vooral hun moto is inspirerend: minder werken en veel leven.

Artikel: ‘Burn out behandelen: 5 tips’ – Be Blissed

Lieke, oprichter van de site Be Blissed, heeft een burn out gehad en weet dus als geen ander wat je hiertegen kunt doen. In dit artikel geeft ze vijf tips, waarvan de eerste een hele belangrijke is: ‘Laat je schaamte los.’

Instagram: @mariandrew

Illustraties waarvan je meteen een glimlach op je gezicht krijgt, dat vind je als je naar Mari’s Instagram account gaat. Zonder te veel te zeggen, weet Mari een heel verhaal over te brengen. Zoals bij deze tekening.

Wat is jouw favoriete zentip van deze week?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.