Zentips

Zentips van de week #31

Zentips van de week #31

Vers van de pers: onze tips om je iets meer zen te voelen. Met een must read voor uitstellers, een fijn YouTube-kanaal voor yogi’s en een boek voor meer rust in je hoofd.

Lezen: Rust In Je Hoofd – Donna Smallin

Laatst kwam ik, Lisa, dit boek tegen bij mijn moeder thuis. Ik bladerde het een beetje door en was blij verrast door de inhoud: 500 tips om je te richten op wat jij belangrijk vindt. Niet alle tips waren nieuw voor mij, maar van de 500 bleven er nog genoeg over. Ook leest het boek lekker weg.

Artikel: ‘Later bestaat niet’ – Psychologie Magazine

Dat de tijd niet oneindig is, wordt op een prettige manier duidelijk gemaakt in dit artikel van Psychologie Magazine. De inhoud is misschien best pittig omdat het gebaseerd is op wetenschappelijke artikelen, maar het is daardoor wel een overtuigend stuk geworden. Ben je een uitsteller? Dan is dit een must read.

Luisteren: Mountain To Move – Nick Mulvey

Eerder deelde ik, Shirah, al een liedje van Nick Mulvey. Inmiddels heeft hij een aantal nieuwe singels uitgebracht, waaronder deze parel. Waarschijnlijk ga ik naar zijn concert in Tivoli. Mocht je ook gaan of samen met mij willen gaan, stuur dan een berichtje. Nieuwe mensen ontmoeten vind ik altijd leuk!

Artikel: Waarom minder focus je leven leuker maakt – Happinez

Juist door te ontfocussen word je door hersenonderzoekers Srini Pillay productiever, vindingrijker en creatiever. Hoe je dat doet, lees je in dit heldere artikel van Happinez. Het klinkt best aantrekkelijk: meer mijmeren en lummelen gedurende de werkdag.

Doen: yoga met Ekhart Yoga

Toen ik, Shirah, afgelopen week bij mijn zus was, vertelde ze dat ze vaak voor het slapen yoga doet met een video van Ekhart Yoga. Eerder noemde ik dit YouTube-kanaal al in een artikel, maar ik was even vergeten hoe fijn deze video’s zijn. Deze video speciaal voor de ochtend is één van mijn favorieten.

Lezen: onze nieuwe Metro-artikelen

Ons toetsenbord draait overuren, want de afgelopen weken kwamen er weer vier nieuwe artikelen voor Metro online. Dus heb je tijd over na het lezen van de zentips, klik dan door:

  1. ‘Zzzzzzen met deze 5 chillgeluiden’
  2. ‘5x de grootste misverstanden over mediteren’
  3. ‘Begin de dag ontspannen met een dankbaarheidslijstje’
  4. ‘Wat niemand je vertelt over mindfulness’

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply