Zentips

Zentips van de week #40

Zentips van de week #40

De 40ste editie van de zentips alweer! Met inspirerende printables, een boek over hoogsensitiviteit, interviews over zelfliefde en een kijkje in iemands creatieve dagboek. 

Doen: printables downloaden van The School of Life Design

The School of Life Design heeft geweldige printables die je helpen alles in je hoofd op een rij te zetten en dichterbij je gevoel te komen. Leuk om in een self-care journal te plakken of cadeau te geven. De nieuwste printable kun je in de eerste week gratis downloaden.

Artikel: ‘Self-Care interview Series: Lauren Hayes’ – Golubka Kitchen

Dit interview met herbalist Lauren Hayes vind ik, Shirah, heel inspirerend. Mooi om te lezen hoe ze haar ochtend het liefste invult, stress probeert te vermijden en dealt met periodes waarin ze minder inspiratie heeft. Vooral deze quote blijft hangen: “You can’t be silly and stressed at the same time.” Inmiddels heb ik alle interviews uit deze serie gelezen.

Website: Journal Girl

Ik, Lisa, ben verslaafd aan het bekijken van creatieve dagboeken van anderen. Op deze website deelt Samantha haar creaties. Ze gebruikt (water)verf, stukken papier en allerlei soorten stiften. De combinatie van deze technieken maakt het uniek. Het doet me een beetje denken aan de collages die ik maak, maar dan anders. Zo heeft iedereen wel een eigen manier.

Instagram: @quietlifeofroy

Hoe ziet een langzaam leven eruit? Nou, zo. Roy legt met zijn camera ‘stille momenten’ vast. Het resultaat is prachtig!

Artikel: ‘Vroeger had je hobby’s, nu moet je een obsessie hebben’ – De Correspondent

Hobby’s hebben klinkt eigenlijk best stoffig, tegenwoordig draait het om passies. In dit artikel legt Lynn Berger uit waarom we ons zo aantrokken voelen tot het hebben van passies (of obsessies). Tegelijkertijd moeten we er volgens de schrijver ook voor waken dat we er niet in doorslaan. Een mooi stuk dat aanzet tot nadenken.

Boek: ‘Leven zonder filter’ – Fleur van Groningen

Wéér las ik, Shirah, een goed boek. In ‘Leven zonder filter’ vertelt Fleur van Groningen over de zoektocht naar haar eigen gebruiksaanwijzing. Niet alleen beschrijft ze haar leven op een beeldende en eerlijke manier, ze geeft ook veel tips. Zoals hoe je met overprikkeling en stress kunt omgaan en hoe je hoogsensitiviteit als iets positiefs kunt inzetten. Aanrader!

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.