Zentips

Zentips van de week #42

Zentips van de week #42

Op zoek naar tips om je iets meer zen te voelen? In deze zentips delen we 24 oefeningen om te ontspannen, een geweldige meditatie-app en dé yogahouding om beter te slapen. 

Artikel: ‘Relax! 24 oefeningen om te ontspannen’ – Psychologie Magazine

Dit oude artikel is nog steeds heel handig als je oefeningen zoekt om je te ontspannen. Vol praktische tips, maar ook tips die gaan over assertiviteit en zelfspot. Omdat het artikel zo uitgebreid is, zit er voor iedereen wel een tip tussen. Zelfs als je voor je gevoel al van alles hebt geprobeerd.

Luisteren: ‘What we become’ – Horse Feathers

Gister ontdekte ik, Shirah, dit nummer van Horse Feathers. Een band die ik na jaren niet luisteren weer heb ontdekt. Vooral deze tekst vind ik heel mooi en waar: “It is not what we became, but what we become. It it not how much you love, but how much you try.”

Doen: de kaars (schouderstand) voor het slapengaan

Ik, Lisa, ben de laatste tijd helemaal fan van de yogahouding de kaars. Ik doe hem het liefst met mijn voeten tegen de muur, aan het einde van mijn yogaroutine thuis. Lekker warm met een kleedje over mijn romp, terwijl ik met mijn vingers mijn slapen masseer. Het is voor mij de ultieme manier om relaxt te gaan slapen.

Artikel: ‘Note to self: Hoe notities maken je leven verrijkt’ – De Correspondent

Dit artikel deelden we al op Facebook, maar verdient nog wat extra aandacht. Het fijne is dat er tips worden gegeven als je al notities maakt of ermee wilt beginnen. Ik, Lisa, vind dit een hele slimme: “Als een van mijn zakboekjes vol is, maak ik van alle pagina’s een foto. Die sla ik op in Evernote. Omdat die app handschriften kan herkennen, komen die notities in zoekopdrachten naar boven.”

Instagram: @kayladoesyoga

Op dit Instagram-account deelt Kaya de mooiste yogafoto’s van zichzelf. Inspirerend om te zien welke yogahoudingen ze doet.

App: Buddhify

Deze fijne meditatie-app gebruik ik, Shirah, nu meer dan jaar bijna dagelijks, daarom deel ik hem nog een keer. De lay-out en het aanbod aan meditaties zijn na mijn review veranderd. Het ziet er nu strakker uit en er zijn nu zelfs speciale meditaties voor tijdens het eten, met je collega’s, in de sportschool en als je in het vliegtuig zit. Mijn favoriet is ‘soak’, voor als je gewoon in bed ligt.

Artikel: ‘Carry Slee veranderde van mening over mediteren’ –  de Volkskrant

Dat zelfs Carry Slee mediteert, leerden we door dit interview in De Volkskrant. Ze vertelt hoe ze begonnen is met mediteren en wat onder andere het effect is op haar creativiteit: “Mediteren heeft mij het grootste inzicht van mijn leven gegeven: ik ben niet mijn gedachten. Ik heb mij altijd geïdentificeerd met wat er in mijn hoofd omging.” Misschien een extra motivatie om (vaker) te mediteren!

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Irene
  21 februari 2018 at 13:23

  Buddhify vind ik zelf ook een héél fijne app! Dat artikel van Psychologie Magazine ga ik ook eens lezen. Lijkt me handig!

 • Reply
  Janna
  23 februari 2018 at 16:43

  Goede tips weer! Echt een mooi (en realistisch, niet té gestileerd) instagramaccount. Ik ga meteen even je artikel over Buddhify lezen, ik ben benieuwd 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.