Zentips

Zentips van de week #5

Zentips van de week #5

Bijna iedere dag komen we wel iets tegen waarbij we denken: ‘Dat is té leuk om niet te delen.’ Al deze tips verzamelen we in deze rubriek. Inspirerende artikelen, een mooi Instagram-account en een grappig boek. Laat je inspireren! 

Instagram: @lauresque

Soms kom je een account tegen waarbij je tegen elke afbeelding zegt: ‘Ja, ja, ja!’ Deze feed van Laura ziet er zo magisch mooi uit, dat je zou willen dat je bij elke foto zelf aanwezig was. Misschien grappig om te weten; Laura studeert aan de schrijversacademie en heeft dus ook een neusje voor woorden.

Artikel: ‘What Should You Choose: Time or Money?’ – The New York Times

Wat zou jij doen als je kunt kiezen: minder werken en dus meer vrije tijd of meer werken en dus meer verdienen, maar wel minder ruimte voor ontspanning? Uit een onderzoek van The New York Times blijkt dat dit best een lastige keuze is voor veel mensen. Geld lijkt op het eerste gezicht meer vrijheid te geven, maar achteraf gezien kozen de proefpersonen liever toch voor tijd. Waarom dat zo is, wordt in het artikel duidelijk.

Aflevering: ‘Zen in Zang’ – BodhiTV

Wat heeft zingen met zen zijn te maken? Schijnbaar een hoop. In deze documentaire gaat zangcoach Margreet Honing met een aantal zangers naar Frankrijk. Met behulp van zenmeditatie gaan de zangers op zoek naar zichzelf, letterlijk naar hun eigen stem, terwijl ze gecoacht worden door Honing. Het resultaat is een bijzonder samenspel tussen het vinden van de juiste noten en jezelf durven zijn op het podium.

Artikel: ‘Not doing al the things we want’ – Zen Habits

Lezen, yoga, mediteren, gezond eten. Er zijn genoeg dingen die we op een dag willen doen, maar waar we uiteindelijk toch niet aan toe komen. Hoe komt dit? Welke obstakels zitten hierbij in de weg? Leo Babauta geeft op een heldere manier antwoord op deze vragen. Zo lukt het voortaan wel.

Artikel: ‘Forest bathing: A mindful walk in the woods, no getting wet’ – Japan Today

Dat wandelen goed voor je is, is al een tijd bekend. Maar in Japan kun je je ook opgeven voor een zogenaamde ‘forest bathings‘, waarin je onder begeleiding gaat wandelen door het bos. De natuur dient volgens een van de coaches als een soort therapeut. Als je wilt, kun je er ook een compleet arrangement van maken inclusief een spa-bezoek en lunch bijvoorbeeld.

Boek: De verwarde cavia

Op mijn e-reader sleep ik, Shirah, een hele boekenkast met mij mee. Mijn nieuwste aanwinst is het boek De verwarde cavia van Paulien Cornelisse. Een grappig en luchtig verhaal over de (werk)belevenissen van een vrijgezelle cavia. Het heeft niets met spiritualiteit of zelfontwikkeling te maken, maar het is wel heel grappig. Aanrader!

Heb jij nog zentips voor ons?

BewarenBewaren

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Charelle
  20 september 2016 at 08:33

  Lauresque volg ik ook, echt één van de mooiste Instagram accounts die ik ken. En inderaad, haar beschrijvingen erbij zijn ook zó mooi verwoord, net als haar blogartikelen trouwens. Heel fijn. (:

 • Reply
  Marle
  20 september 2016 at 11:44

  Fijn lijstje! Ik sla de artikelen op, vanavond even in alle rust doorlezen! Dankjewel voor het delen!

 • Reply
  Merle
  20 september 2016 at 21:04

  Goeie lijst, die ga ik binnenkort eens lekker uitpluizen.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.